Rețetă pas cu pas, cu imagini – Castraveți foarte gustoși și foarte crocanți – Toate prietenele îmi cer rețeta, ies foarte buni

Ingrediente necesare pentru un borcan (de 1 litru):

  • jumătate de kilogram de castraveți
  • trei linguri de oțet concentrație 9%
  • un cățel de usturoi
  • o legătură de mărar
  • piper negru
  • zahăr
  • ienibahar
  • sare

Mod de preparare:

  1. Spălăm bine castraveții după care îi punem în apă rece timp de aproximativ 3-4 ore…

2. Sterilizăm capacele borcanelor (prin fierbere 3-5 minute în apă).

3. În borcanele curate și uscate așezăm la fund mărarul, piperul negru, usturoiul tăiat felii, ienibaharul și alte condimente, după gust.

4. Tăiam capetele castraveților, apoi îi punem în borcan în straturi verticale (de obicei două). Compactăm bine…

5. Adăugăm o linguriță cu vârf de sare, o linguriță rasă de zahăr și cele 3 linguri de oțet. Adăugăm apă, încet, până la refuz.

6. Într-o oală adăugăm un borcan, înfiletăm capacul borcanului dar nu etanș. Adăugăm apă în oală cât să acopere puțin peste jumătate din borcan.

7. Fierbem borcanul la bain-marie. Așteptăm până ce apa din borcan începe să fiarbă, dacă este nevoie completăm cu apă în oală.

8. Scoatem, cu grijă, borcanul din oală și așteptăm 5 minute să se răcească. Înfiletăm etanș capacul. Răsturnam borcanul cu fundul în sus.

9. Acoperim cu un prosop până se răcește complet. Este gata, putem duce borcanul în cămăra.

Poftă bună!