Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Caserolă cu dovlecei, în vas yena, la cuptor – Rețetă rapidă, gustoasă și sățioasă

Ingrediente necesare:

  • 2 legături de pătrunjel
  • 2 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 3-4 ouă
  • 2-3 cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 dovlecei
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de pregătire:

  1. Începem prin a curăța toate legumele, după care le dăm pe răzătoare și le punem într-un vas yena adânc.

2. Continuam prin a mărunți, cu blenderul, două felii de pâine uscată. Firmiturile le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Preîncălzim cuptorul la 220 grade Celsius. Punem tava în cuptor până se rumenește pesmetul.

3. Adăugăm pesmetul în bolul cu legumele date pe răzătoare. Tocăm fin pătrunjelul și îl adăugăm în bol. Adăugăm ouăle.

4. Adăugăm condimentele (sare, piper negru) și uleiul în bol. Amestecăm bine…

5. Ungem un vas yena cu ulei. Transferăm compoziția de legume în el și presăm bine legumele.

6. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius. Punem vasul în cuptor și coacem timp de 40-50 minute, până se formează o crustă subțire. Scoatem din cuptor și așteptăm să se răcească. Este gata!

Poftă bună!