Poate fi inclusă în prepararea multor feluri de mâncare – Carne de pui în suc propriu, la borcan
Ingrediente necesare:
- Carne de pui
- Sare
- Apă
Ingrediente necesare pentru fiecare borcan de 500 ml:
- Jumătate linguriță sare
- 3 boabe ienibahar
- 5 boabe piper negru
- 1 foaie dafin
Mod de preparare:
Spălăm bine borcanele cu bicarbonat de sodiu după care le clătim cu apă din abundență. Fierbem capacele în apă clocotită timp de câteva minute.
Tranșăm puii, dezosându-i complet. Tăiem carnea în bucăți potrivite pentru a fi introduse în borcane. Oasele rămase nu le aruncăm: putem pregăti o supă concentrată din ele cu care putem completa conservele. Sărăm supa după gust.
În fiecare borcan punem câte 3 boabe de piper și câte 2 boabe de ienibahar. Le umplem cu bucățile de carne până la jumătate, așezându-le cât mai compact. Punem și bucăți de piept și de pulpă. Peste carne punem câte un sfert de linguriță de sare, câte 1 bob de ienibahar și 2 boabe de piper și 1 foaie de dafin. Umplem borcanele cu carne, până la gât și presărăm încă câte un sfert de linguriță de sare deasupra. Acoperim borcanele cu folie de aluminiu și le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și presărată cu sare.
Dăm tava la cuptorul rece. Încălzim cuptorul până la 180 de grade și lăsăm borcanele înăuntru timp de 1 oră. Ulterior, reducem temperatura la 100 de grade și mai lăsăm borcanele înăuntru pentru încă 4 ore.
După 4 ore, scoatem conservele din cuptor și le luăm imediat de pe tavă, îndepărtând sarea de pe fundul lor. Îndepărtăm și folia de aluminiu și, dacă este necesar, le completăm cu supa făcută din oale. Le închidem imediat cu capace.
Le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească complet, după care le depozităm într-un loc răcoros.
Savurați cu poftă! Poftă bună!