Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Cei mai fini și delicioși biscuiți cu brânză dulce – Biscuiți de casă fragezi și aromați, cu brânză dulce
Ingrediente necesare:
- 250 g brânză de vaci
- 80 g unt
- 2-3 linguri zahăr
- 200 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- Scorțișoară după gust – opțional
Din ingredientele de mai sus obținem 24 de biscuiți
Mod de preparare:
Punem într-un bol adânc: untul moale, 1 lingură de zahăr, un praf de sare, brânza și amestecăm cu lingura până la omogenizare. Treptat adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt, frământând un aluat omogen și moale. Modelăm aluatul într-o bilă și îl punem într-o pungă de plastic. Îl dăm la frigider pentru 15 minute.
Ulterior, împărțim aluatul în 2 părți egale.
Presărăm făină pe suprafața de lucru și întindem prima bucată de aluat într-o foaie dreptunghiulară, groasă de 2-3 mm. Cu rola zimțată pentru aluat sau cu cuțitul pentru pizza, uniformizăm marginile și tăiem aluatul în fâșii egale. Presărăm pe zahăr și scorțișoară pe fiecare fâșie și rulăm începând de la o margine scurtă.
Transferăm biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem biscuiții timp de 30 de minute aproximativ. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
După coacere, lăsăm biscuiții să se răcească complet și îi pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!