Rețetă rapidă, pas cu pas – Tort de casă Tiramisu – Rețetă fără coacere, aromată și delicioasă

Ingrediente necesare:

  • 500 g mascarpone
  • 600 ml frișcă lichidă 30%
  • 5 gălbenușuri
  • 160 g zahăr tos
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 16 g gelatina pudră amestecată cu 60 ml apă
  • 300 ml cafea
  • 20-30 bucăți pișcoturi
  • Pudră de cacao pentru decor

Mod de preparare:

Punem într-un bol gălbenușurile, zahărul tos și punem pe baie de aburi. Amestecăm cu un tel până zahărul se dizolvă complet și obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Lăsăm să se răcorească un pic.

Amestecăm gelatina cu apa, lăsăm deoparte timp de câteva minute după care o încălzim la cuptorul cu microunde timp de 15-20 de secunde. Pregătim cafeaua și mixăm frișca spumă tare. După ce compoziția de gălbenușuri s-a răcorit suficient, adăugăm în ea mascarpone și omogenizăm cu mixerul.

Adăugăm și vanilia, amestecăm cu spatula și încorporăm și gelatina caldă. La final, încorporăm treptat și frișca.

Trecem pișcoturile prin cafea și formăm baza tortului într-o tavă de 22 cm.

Întindem un strat de cremă peste pișcoturi. Peste cremă mai punem un strat de pișcoturi peste care mai punem un strat de cremă. Transferăm crema rămasă într-un poș și decorăm suprafața tortului. Dăm tava la frigider pentru minim 3-4 ore.

Ulterior, trecem cu un cuțit de-a lungul marginilor, îndepărtăm inelul tăvii și pudrăm tortul generos cu pudră de cacao.

Savurați cu poftă! Poftă bună!