Pogăcele de casă rapide și gustoase – Rețetă simplă și rapidă, explicată pas cu pas, în imagini
Ingrediente necesare:
- 260 ml lapte
- 30 g drojdie
- 500 g făină
- 1 ou
- 50 g untură
- 1 linguriță zahăr
- 1 lingură sare
Alte ingrediente necesare:
- 200 g unt amestecat bine cu 50 g făină
- Gălbenuș și cașcaval ras deasupra
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecăm laptele cald cu drojdia și cu 1 linguriță de zahăr. Punem deoparte, la loc cald, timp de 10-15 minute.
Transferăm amestecul de drojdie într-un bol mare. Adăugăm făina, sarea, oul, untura și frământăm un aluat omogen, ușor lipicios. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit timp de 45 de minute, aproximativ.
Între timp, amestecăm 200 g unt cu 50 g făină. Punem la frigider până aluatul stă la dospit.
După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Întindem la o grosime de 1 cm. Pe o jumătate din suprafață întindem compoziția de unt și făină, după care tragem jumătatea liberă peste cea unsă.
Întindem din nou și începem să pliem: tragem partea dreaptă spre mijloc, acoperim totul cu partea stângă. Tragem partea de jos spre mijloc și acoperim cu partea de sus. Lăsăm aluatul deoparte, timp de 15 minute. Repetăm pașii de încă 2 ori.
După ultimele 15 minute, întindem aluatul la o grosime de 2 cm și ungem cu gălbenuș bătut. Presărăm și aproximativ 150 g de cașcaval ras deasupra și tăiem în pătrățele.
Transferăm pătrățelele de o tavă tapetată cu hârtie de copt. Din aceste cantități vom obține 2 tăvi de pogăcele. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 25-30 de minute.
Notă: pogăcele se pot congela: le scoatem din congelator, le lăsăm 30 de minute la temperatura camerei după care le dăm la cuptor.
Savurați cu poftă! Poftă bună!