La Cafea
duminică, octombrie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Rețetă simplă și rapidă, explicată pas cu pas – Pogăcele de casă rapide și gustoase

Pogăcele de casă rapide și gustoase – Rețetă simplă și rapidă, explicată pas cu pas, în imagini

Ingrediente necesare:

  • 260 ml lapte
  • 30 g drojdie
  • 500 g făină
  • 1 ou
  • 50 g untură
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 lingură sare

Alte ingrediente necesare:

  • 200 g unt amestecat bine cu 50 g făină
  • Gălbenuș și cașcaval ras deasupra

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecăm laptele cald cu drojdia și cu 1 linguriță de zahăr. Punem deoparte, la loc cald, timp de 10-15 minute.

Transferăm amestecul de drojdie într-un bol mare. Adăugăm făina, sarea, oul, untura și frământăm un aluat omogen, ușor lipicios. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit timp de 45 de minute, aproximativ.

Între timp, amestecăm 200 g unt cu 50 g făină. Punem la frigider până aluatul stă la dospit.

După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Întindem la o grosime de 1 cm. Pe o jumătate din suprafață întindem compoziția de unt și făină, după care tragem jumătatea liberă peste cea unsă.

Întindem din nou și începem să pliem: tragem partea dreaptă spre mijloc, acoperim totul cu partea stângă. Tragem partea de jos spre mijloc și acoperim cu partea de sus. Lăsăm aluatul deoparte, timp de 15 minute. Repetăm pașii de încă 2 ori.

După ultimele 15 minute, întindem aluatul la o grosime de 2 cm și ungem cu gălbenuș bătut. Presărăm și aproximativ 150 g de cașcaval ras deasupra și tăiem în pătrățele.

Transferăm pătrățelele de o tavă tapetată cu hârtie de copt. Din aceste cantități vom obține 2 tăvi de pogăcele. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 25-30 de minute.

Notă: pogăcele se pot congela: le scoatem din congelator, le lăsăm 30 de minute la temperatura camerei după care le dăm la cuptor.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate