Rețetă explicată pas cu pas, în imagini – Prăjitură la tavă fragedă, aromată și delicioasă – Prăjitură de casă cu brânză dulce, gem de caise și bezea
Ingrediente necesare:
- 200 g făină
- 150 g unt, la temperatura camerei
- 50 g zahăr pudră
- 2 gălbenușuri
- 300 g gem de caise
- 450 g brânză de vaci
- 100 g zahăr
- 2 linguri smântână
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 3 gălbenușuri
Alte ingrediente necesare:
- 5 albușuri
- 50 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru aluat, cernem făina într-un bol. Adăugăm untul, zahărul pudră și 2 gălbenușuri. Omogenizăm cu mâna până obținem un aluat omogen.
Ungem cu unt o tavă de 20*30 cm. Transferăm aluatul în tavă și formăm un blat uniform. Turnăm gemul de caise peste aluat și uniformizăm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 10 minute.
Între timp, pregătim umplutura. Punem brânza într-un bol. Adăugăm 100 g zahăr, 3 gălbenușuri, coaja de lămâie și mixăm bine. La final, încorporăm și smântâna.
După cele 10 minute, scoatem tava din cuptor. Turnăm umplutura de brânză peste stratul de gem și uniformizăm. Dăm tava înapoi al cuptor pentru încă 12 minute.
Între timp, mixăm albușurile spumă tare, încorporând treptat și 50 g de zahăr. Transferăm spuma de albușuri într-un poș. După 12 minute, scoatem tava din cuptor, decorăm prăjitura cu spuma de albușuri și mai coacem prăjitura pentru încă 10 minute, la 150 de grade de data asta.
Opțional, putem decora în continuare cu gem: transferăm un pic de gem într-o pungă, tăiem o margine și punem mici porții de gem în spațiile dintre spuma de albușuri.
Savurați cu poftă! Poftă bună!