La Cafea
luni, mai 12, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitura Kiev – Prăjitură de casă în straturi, cu miez de nucă și cremă aromată

Rețetă de nota 10, explicată pas cu pas, în imagini – Prăjitura Kiev – Prăjitură de casă în straturi, cu miez de nucă și cremă aromată

Ingrediente necesare pentru foi:

  • 300 g făină
  • 180 g unt
  • 9 g praf de copt
  • 3 gălbenușuri
  • 100 g zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 30 g amidon alimentar
  • 300 ml lapte
  • 1 gălbenuș
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 120 g unt

Alte ingrediente necesare:

  • 150 g miez de nucă tocat grosier
  • 4 albușuri
  • 80 g zahăr

Mod de preparare:

Pentru cremă, punem într-un vas amidonul, zahărul pudră și gălbenușul. Amestecând continuu, turnăm și 100 ml de lapte. Punem le foc mediu, încorporăm și laptele rămas. Amestecăm până la omogenizare și după ce compoziția dă în clocot, mai fierbem timp de 2-3 minute, până se îngroașă. Luăm de pe foc, adăugăm vanilia și amestecăm. Acoperim suprafața cremei cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească până la temperatura camerei.

Pentru foi, amestecăm făina cu zahărul pudră, praful de copt, gălbenușurile și untul. Frământăm un aluat omogen și moale. Dăm aluatul la frigider pentru 15 minute.

Între timp, tocăm grosier nuca. Mixăm albușurile spumă, încorporând treptat și zahărul. Trebuie să obținem o spumă tare și lucioasă.

Împărțim aluatul în 3 părți egale. Punem 2 părți înapoi la frigider. Presărăm un pic de făina pe o bucată de hârtie de copt. Întindem aluatul pe bucata de hârtie de copt, la o mărime de 20*30 cm. Uniformizăm marginile, transferăm foaia pe dosul unei tăvi. Peste foaie întindem un sfert din spuma de albușuri peste care presărăm un sfert nuca tocată.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade, timp de 15 minute. Avem grijă să nu coacem prea mult foile! Procedăm la fel și coacem încă 2 foi din aluatul rămas, din spuma de albușuri și din nuca rămasă.

Ne întoarcem la cremă: îndepărtăm folia, transferăm crema într-un bol, adăugăm untul moale și mixăm până la omogenizare.

Asamblare: foaie, jumătate de cremă, foaie, cremă, foaie. Dăm prăjitura la frigider pentru minim 4-5 ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

Noutăți

Cheesecake cu căpșuni (fără coacere) – Ușor și cremos, cu un blat crocant de biscuiți și o cremă fină de brânză

Noutăți

Fursecuri spirale – Desert jucăuș și delicios, cu aluat fraged în două culori – Crocante la exterior și ușor moi la interior

Noutăți

Tort Tiramisu cu piure de căpșuni – Un desert rafinat pentru momentele în care dorești un răsfăț deosebit

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate