Rețetă pas cu pas, în imagini – Langoși din aluat pe bază de chefir – Se prepară din 500g făină, 130g chefir, 30g drojdie și…
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 30 g drojdie
- 130 g chefir
- 150-200 ml apă
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- Ulei pentru prăjit
- Mujdei de usturoi, smântână și cașcaval ras pentru servit
Mod de preparare:
Cernem făina în vasul mixerului. Sfărâmăm în vas drojdia, adăugăm sarea, zahărul, chefirul și începem să frământăm, adăugând treptat și apa. Trebuie să obținem un aluat omogen și un pic mai moale.
Notă: dacă frământăm aluatul cu mâna, înainte de a adăuga drojdia, o dizolvăm într-un pic de apă caldă amestecată cu zahăr.
Frământăm un pic și cu mâna după care transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Mai frământăm un pic, după care împărțim aluatul în 7-9 bucăți pe care le rotunjim și le acoperim cu un prosop de bucătărie. Le lăsăm la dospit timp de 20 de minute.
După dospire, întindem aluatul cu mâna și prăjim langoșii în baie de ulei încins.
Le ungem cu mujdei, cu smântână și presărăm cașcaval ras deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!