Cornuri de casă cu unt – Se prepară din 500g făină, 350 ml lapte, 50g unt, 1 ou și…
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 50 g unt
- 25 g drojdie proaspătă sau 7 h drojdie uscată
- 300-350 ml lapte cald
- 1 linguriță și jumătate sare
- 1 lingură zahăr
- 1 ou pentru uns (sau doar lapte)
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia și zahărul în laptele cald. Cernem făina într-un bol, adăugăm restul ingredientelor, laptele cu drojdia și frământăm un aluat omogen. Nu trebuie să îl lăsăm la dospit.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. Formăm un sul din aluat, împărțim în 8 părți egale din care formăm 8 bile. Le acoperim cu un prosop curat de bucătărie și le lăsăm la dospit timp de 20 de minute.
Începem să formăm cornurile: luăm prima bucată de aluat, întindem într-un triunghi, rulăm și formăm cornurile.
Procedăm la fel cu aluatul rămas. Transferăm cornurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperim cu un prosop și lăsăm cornurile la dospit timp de 20 de minute.
Le ungem cu ou bătut și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 20-25 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!