Rețetă pas cu pas, în imagini – Cornulețe aperitiv – Cornulețe de casă fragede, moi și gustoase
Ingrediente necesare:
- 800 g făină
- 80 g unt topit
- 80 g untură
- 40 g drojdie proaspătă sau 12 g drojdie uscată
- 450 ml lapte cald, aproximativ
- 1 lingură sare
- 1 lingură zahăr
- 1 ou pentru uns
- Un pic de untură topită pentru uns
- Semințe de chimen sau alte semințe sau cașcaval ras deasupra
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm untura, zahărul și sarea. Separat, dizolvăm drojdia în lapte cald. adăugăm și 1 lingură de făină și amestecăm bine. lăsăm deoparte timp de 10-15 minute, la loc cald.
Ulterior, adăugăm drojdia în bolul cu făina. Începem să frământăm, încorporând untul topit (nu fierbinte) și, treptat, laptele. Adăugăm lapte cât să obținem un aluat omogen, moale și nelipicios.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl mai frământăm un pic. Formăm un sul și împărțim aluatul în 3 părți din care formăm 3 bile. Le acoperim cu un prosop de bucătărie, le lăsăm la dospit timp de 20-25 minute.
Luăm prima bilă, întindem în formă rotundă și subțire, ungem cu untură topită și tăiem în 8 triunghiuri.
Rulăm și transferăm cornurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le acoperim cu un prosop de bucătărie, le lăsă la dospit timp de 10-15 minute după care le ungem cu ou bătut și presărăm semințe sau cașcaval deasupra.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 20-30 de minute. Noi le-am lăsat 22 de minute la cuptor; timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
Notă: din aceste cantități obținem 2 tăvi de cornuri crocante, cu miezul moale.
Savurați cu poftă! Poftă bună!