Rețetă pas cu pas, în imagini – Cheesecake cu zmeură – Prăjitură de casă delicioasă și aromată, fără coacere
Ingrediente necesare pentru blat:
- 250 g biscuiți cu unt
- 100 g unt topit
Ingrediente necesare pentru crema cu brânză:
- 400 ml frișcă lichidă 30%
- 250 g mascarpone
- 80 g zahăr pudră
- 15 g gelatină pudră amestecată cu 60 ml apă
- Coaja rasă de la jumătate de lămâie
Ingrediente necesare pentru jeleu:
- 250 g zmeură proaspătă sau congelată
- 80 g zahăr tos
- 15 g gelatină pudră amestecată cu 60 ml apă
Mod de preparare:
Amestecăm biscuiții cu untul topit, până la omogenizare. Transferăm compoziția într-o tavă de 22 cm și formăm un blat uniform. Dăm tava la frigider.
Pentru cremă, punem mascarpone într-un bol. Adăugăm coaja de lămâie, zahărul pudră și mixăm foarte bine, până obținem o compoziție spumoasă.
Separat, amestecăm gelatina cu apă, lăsăm deoparte timp de 10 minute după care încălzim în cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde. Într-un alt bol, mixăm frișca spumă tare.
Adăugăm gelatina în spuma de brânză și omogenizăm cu mixerul, la viteză mică. La final, încorporăm treptat și frișca, folosind o spatulă. Transferăm crema peste aluatul din tavă. Uniformizăm și dăm tava înapoi la frigider.
Pentru jeleu, punem zmeura într-o cratiță. Punem pe foc, adăugăm zahărul și fierbem totul împreună, turnând și un pic de apă. Separat, pregătim și gelatina cu apă (dizolvăm, încălzim).
Fierbem zmeura cu zahăr timp de câteva minute, după care transferăm compoziția într-o strecurătoare. Pasăm bine, adăugăm gelatina și amestecăm foarte bine.
Lăsăm compoziția să se răcorească un pic după care turnăm peste stratul de cremă.
Dăm tava înapoi la frigider timp de 1-2 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!