Cele mai bune Cornulețe cu nucă – Cornulețe de casă fragede, moi și sfărâmicioase – Rețetă pas cu pas
Ingrediente necesare:
- 280 g făină
- 210 g unt rece, cubulețe
- 100 g nucă măcinată
- 80 g zahăr pudră
- Un praf de sare
- Esență de vanilie
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm sarea, zahărul, nuca măcinată, cubulețele de unt, vanilia și frământăm doar cât să obținem un aluat omogen. Împachetăm aluatul în folie alimentară și dăm la frigider pentru 15-20 de minute.
Ulterior, tăiem bucățele din aluat, formăm rulouri și tăiem rulourile în bucățele.
Din aceste bucățele formăm cornulețele pe care le așezăm pe o tavă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15-20 de minute.
După coacere, le pudrăm cu zahăr pudră. Le lăsăm să se răcească după care le putem depozita în cutii care se pot închide ermetic.
Savurați cu poftă! Poftă bună!