Un adevărat deliciu – Ruladă de pui și bacon, umplută cu cașcaval
Ingrediente necesare:
- 650-700 g piept de pui
- 2 ouă
- 200 g smântână
- Sare, piper, pătrunjel verde tocat mărunt
- 3 linguri făină
- 300 g cașcaval ras
- 350-400 g bacon, felii
Mod de preparare:
Tăiem carnea în mici cubulețe.
Într-un bol, amestecăm smântâna cu condimentele. Adăugăm și ouăle bătute, făina și un pumn de cașcaval ras. Amestecăm până la omogenizare, adăugăm carnea și amestecăm din nou.
Tapetăm o tavă de chec cu feliile de bacon, așa cum se vede în imaginea de mai jos.
Presărăm jumătate din cantitatea de cașcaval ras, adăugăm compoziția de carne și presărăm cașcavalul rămas deasupra.
Acoperim marginile cu feliile de bacon și punem 1-2 felii și în mijloc. Punem tava de chec pe tava de la aragaz. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de aproximativ 1 oră.
După o oră, scoatem tava din cuptor, o acoperim cu o bucată de hârtie de copt și răsturnăm rulada pe ea. Îndepărtăm tava, punem rulada (cu tot cu hârtia de copt) pe tava de la aragaz și mai lăsăm la cuptor până bacon-ul se rumenește frumos.
Lăsăm să se răcească complet după care putem porționa și servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!