Triunghiuri cu cașcaval – Se prepară din 800g făină, 400 ml lapte, 250g unt, 3 ouă și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 800 g făină
- 40 g drojdie proaspătă
- 400 ml lapte
- 300 ml ulei
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 250 g unt
- 3 ouă
- 1 lingură sare
- Cașcaval ras
Alte ingrediente necesare:
- 1 ou bătut
- 1 lingură smântână
- Cașcaval ras, semințe chimen sau alte semințe, după plac
Mod de preparare:
Setăm cuptorul la 200 de grade.
Dizolvăm drojdia în laptele cald, adăugăm restul ingredientelor și frământăm timp de 5 minute aproximativ, până obținem un aluat omogen. Acoperim bolul și lăsăm aluatul deoparte până pregătim umplutura.
Pentru umplutură, mixăm bine untul moale cu gălbenușurile și cu sarea.
Împărțim aluatul în 4 părți și formăm 4 bile. Întindem prima bucată în formă rotundă și subțire. Ungem cu amestecul de unt, presărăm cașcaval ras deasupra și rulăm. Tăiem în mici triunghiuri pe care le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedăm la fel și cu aluatul rămas.
Ungem triunghiurile cu un amestec de ou și smântână și presărăm cașcaval ras (sau semințe) deasupra. Dăm tava la cuptor pentru 20-25 de minute.
Notă: aluatul nu trebuie lăsat la dospit. Îl lăsăm deoparte doar până pregătim umplutura.
Savurați cu poftă! Poftă bună!