Desert de casă, deosebit de aromat și delicios – Prăjitura Mimoza
Ingrediente necesare pentru foi:
- 500 g făină
- 200 g unt sau 150 g untură
- 3 ouă
- 1 plic praf de copt
- 100 g zahăr pudră
- Coaja rasă și zeama de la jumătate de lămâie
- Smântână după necesitate
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 250 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 500 ml lapte
- 5 linguri făină
- Coaja rasă și zeama de la 1 lămâie
Alte ingrediente necesare:
- Gem de caise
- Zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru foi, punem ingredientele necesare într-un bol. Frământăm un aluat omogen, adăugând smântână cât să obținem o textură elastică și moale. Împărțim aluatul în 4 părți egale. Rând pe rând, întindem 4 foi de mărimea tăvii de la cuptor și le coacem timp de 10-12 minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Avem grijă ca foile să rămâne deschise la culoare.
Pentru cremă, amestecăm făina cu zahărul. Amestecând continuu, adăugăm treptat și laptele. Fierbem până se îngroașă. Separat, mixăm untul spumă după care îl adăugăm în compoziția fiartă (rece) și mixăm bine, adăugând și zeama și coaja de lămâie.
Asamblare: foaie, jumătate din cremă, foaie, gem de caise, foaie, crema rămasă, foaie. Dăm prăjitura la frigider peste noapte.
A doua zi, pudrăm cu zahăr pudră, porționăm și servim.
Savurați cu poftă! Poftă bună!