Cea mai bună și cea mai iubită prăjitură de casă – Prăjitura tăvălită, cu nucă de cocos
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 400 g făină
- 1 plic praf de copt
- 100 g unt
- 200 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 ouă
- 3 linguri miere lichidă
- 200 ml lapte
Ingrediente necesare pentru siropul de cacao:
- 200 g zahăr
- 200 g unt
- 3 linguri pudră de cacao
- 1 esență de rom
- 100 ml lapte
Alte ingrediente necesare:
- Fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare:
Mixăm untul spumă, împreună cu zahărul tos și cel vanilat. Încorporăm și ouăle și mierea, laptele iar la final cernem în compoziție și făina amestecată cu praful de copt.
Tapetăm o tavă de 22*32 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem prăjitura timp de 35-40 minute.
După coacere, lăsăm prăjitura un pic în tavă după care o scoatem pe un grătar și o lăsăm să se răcească.
Pentru sirop, topim untul după care îl amestecăm cu zahărul pudră, pudra de cacao și laptele. Punem înapoi pe foc și fierbem totul împreună, amestecând, timp de câteva minute. Luăm siropul de pe foc, încorporăm esența de rom.
După ce prăjitura s-a răcit complet, o tăiem în cubulețe.
Dăm fiecare cubuleț prin sirop după care le dăm prin fulgi de cocos. Lăsăm deoparte timp de 1-2 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!