Prăjitură rapidă, cu biscuiți și cremă de vanilie – Se prepară din 500g biscuiți, 400 ml frișcă lichidă, 200g ciocolată și…
Ingrediente necesare:
- 500 g biscuiți cu unt
- Un pic de lapte
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 400 ml frișcă lichidă
- 400 ml cremă de vanilie (de casă) sau 1 plic budincă de vanilie pregătită cu 400 ml lapte
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 400 ml lapte
- 4 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 40 g făină
- 3 lingurițe esență de vanilie
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 200 g ciocolată
- 2-3 linguri ulei
- 2 linguri pudră de cacao
Mod de preparare:
Dacă alegem să folosim o cremă de vanilie pregătită acasă, începem cu aceasta: punem făina într-un bol, adăugăm zahărul și amestecăm. Treptat încorporăm laptele, amestecând până la omogenizare. Încorporăm și gălbenușurile și vanilia. Punem pe baie de aburi și fierbem timp de 15 minute aproximativ, amestecând continuu. După ce crema se răcorește, o amestecăm cu frișca bătută.
Notă: dacă folosim budincă, o fierbem cu 400 ml de lapte până se îngroașă, o lăsăm să se răcească după care o amestecăm cu frișca bătută.
Asamblare: din această cantitate de biscuiți vom obține trei straturi a câte 5×4 biscuiți. Pregătim o tavă potrivită.
Trecem biscuiți prin lapte cald după care așezăm primul strat în tavă. Întindem jumătate din cremă peste biscuiți. acoperim crema cu încă un strat de biscuiți trecuți prin lapte cald, după care întindem crema rămasă. Acoperim crema cu ultimul strat de biscuiți.
Pentru glazură, punem pe baie de aburi bucățelele de ciocolată împreună cu uleiul. Amestecăm până la omogenizare. Adăugăm pudra de cacao și amestecăm din nou. Întindem glazura astfel obținută peste stratul de biscuiți și dăm prăjitura la frigider pentru 2-3 ore.
Ulterior, porționăm cu un cuțit trecut prin apă fierbinte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!