Blat de biscuiți cu nucă de cocos, cremă de vanilie și glazură delicioasă – Prăjitura Nanaimo
Ingrediente necesare pentru blat:
- 350 g biscuiți măcinați
- 200 g unt
- 80 g zahăr
- 3 linguri pudră de cacao
- 2 ouă
- 10 linguri lapte
- 100 g nucă tocată grosier
- 150 g fulgi de cocos
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 150 g unt
- 150 g zahăr
- 200 ml frișcă lichidă
- 1 plic Crem Ole vanilie
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 9 linguriță zahăr tos
- 5 lingurițe apă
- 3 linguri pudră de cacao
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Pentru blat, topim untul pe baie de aburi, împreună cu zahărul și pudra de cacao. Amestecăm până la omogenizare, adăugăm și ouăle, omogenizăm. Fierbem până se îngroașă, luăm de pe foc și încorporăm ingredientele uscate și, treptat, laptele.
Transferăm compoziția într-o tavă de 25*30 cm și formăm un blat uniform.
Pentru cremă, amestecăm praful de Crem Ole cu 200 ml de lapte. Separat, mixăm spumă untul moale împreună cu zahărul pudră. Într-un alt bol, mixăm spumă frișca.
Omogenizăm untul cu compoziția de Crem Ole după care încorporăm și frișca bătută. Întindem crema astfel obținută peste blatul din tavă. Dăm prăjitura la frigider pentru 30 de minute.
Pentru glazură, fierbem apa împreună cu zahărul până obținem un sirop. Luăm siropul de pe foc, îl lăsăm să se răcească după care cernem pudra de cacao direct în vas. Amestecăm și fierbem totul împreună, la foc mic. Adăugăm și untul rece și, amestecând continuu, omogenizăm. Trebuie să obținem o glazură lucioasă și omogenă pe care o lăsăm să se răcorească un pic înainte de a o întindem pe prăjitură.
După ce întindem glazura, dăm prăjitura înapoi la frigider pentru minim 2 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!