Prăjitură delicioasă și rapidă , din pișcoturi, cremă de cocos și ciocolată – Se prepară din 350g pișcoturi, 250g griș, 200g unt și…
Ingrediente necesare:
- 300-350 g pișcoturi
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 L lapte
- 250 g griș
- 250 g zahăr tos
- Un praf de sare
- 200 g unt
- 100 g fulgi de cocos
Ingrediente necesare pentru stratul de ciocolată:
- 1,5 L lapte
- 3 plicuri budincă de ciocolată
- 1 lingură plină pudră de cacao
- 150 g zahăr tos
Ingrediente necesare pentru decor:
- Fulgi de ciocolată albă/ ciocolată albă rasă
Mod de preparare:
Punem un strat de pișcoturi într-o tavă mai măricică.
Turnăm laptele (1 L) într-o cratiță. Adăugăm fulgii de cocos (punem un pic deoparte pentru decor), grișul, zahărul, un praf de sare și fierbem până compoziția de îngroașă. Luăm de pe foc, încorporăm untul și întindem peste pișcoturile din tavă. Uniformizăm.
Pregătim budinca din 1,5 L lapte și praful de budincă. Opțional, înainte ca budinca să se îngroașe, încorporăm în ea 1 lingură plină de pudră de cacao. Transferăm în tavă și uniformizăm.
Decorăm cu fulgi de cocos și ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!