Prăjitură delicioasă și aromată, cu mere – Prăjitură de casă
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 150 g unt lau untură la temperatura camerei
- Jumătate plic praf de copt
- Un praf de sare
- 2 ouă
- 6 linguri zahăr
- 4-5 linguri smântână
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1,5 – 2 kg mere
- Zahăr
- Scorțișoară
- Cuișoare pudră
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm praful de copt, sarea și amestecăm. Adăugăm cubulețele de unt rece și amestecăm rapid, cât să obținem un aluat sfărâmicios. Adăugăm zahărul, vanilia, ouăle, smântâna și frământăm bine.
Împărțim aluatul în 2 părți egale. Întindem o bucată de aluat la mărimea tăvii (tava de mărime medie). Transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Curățăm merele de coajă, semințe și cotoare. Le dăm prin răzătoare, stoarcem zeama și amestecăm cu zahăr, scorțișoară și pudră de cuișoare.
Transferăm umplutura în tavă și acoperim cu cealaltă foaie. Înțepăm foaia superioară, din loc în loc, folosind o furculiță.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem prăjitura timp de 30-35 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!