Prăjitură de casă, simplă și rapidă – Prăjitură pufoasă și delicioasă, cu brânză dulce
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2 căni făină
- 1 cană zahăr
- Jumătate cană ulei
- 3 linguri pudră de cacao
- 1 cană apă călduță
- 1 plic praf de copt
- 3 ouă
Ingrediente necesare pentru crema cu brânză:
- 500 g brânză de vaci
- 1 lingură zahăr vanilat
- 1 plic budincă de vanilie + 3-5 linguri zahăr tos + vanilie
- 400 ml lapte
- 1 gălbenuș
Mod de preparare:
Începem cu crema: amestecăm un pic de lapte cu praful de budincă. Punem la fiert laptele rămas, împreună cu 3-5 linguri de zahăr și vanilie.
Când laptele dă în clocot, adăugăm amestecul de budincă și fierbem până se îngroașă, amestecând continuu. Lăsăm să se răcească.
Pentru aluat, amestecăm făina cu praful de copt și cu pudra de cacao. Cernem totul într-un bol. Separat, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul. Încorporăm și apa, uleiul și, la final, amestecul de făină. Omogenizăm și turnăm aluatul într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.
Mixăm brânza împreună cu zahăr pudră și cu vanilie (după gust), cu gălbenușul și cu un pic de coajă rasă de lămâie. La final, încorporăm și budinca rece și transferăm totul într-un poș. Transferăm crema peste blat, așa cum se vede în imaginea de mai jos.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 40 de minute sau până prăjitura trece testul cu scobitoarea.
Savurați cu poftă! Poftă bună!