La Cafea
duminică, octombrie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură cu biscuiți, blat din albușuri și cremă delicioasă – Se prepară din 4 linguri făină, 150g biscuiți, 600 ml lapte și…

Prăjitură de casă cu biscuiți, blat din albușuri și cremă delicioasă– Se prepară din 4 linguri făină, 150g biscuiți, 600 ml lapte și…

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 7 albușuri
  • 150 g nucă măcinată
  • 4 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 7 gălbenușuri
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 1 lingură făină
  • 600 ml lapte
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • 150 g biscuiți cu unt
  • 100 ml lapte amestecat cu jumătate sticluță esență de rom
  • 150 g ciocolată neagră

Alte ingrediente necesare:

  • Fulgi de cocos sau ciocolată albă pentru decor

Mod de preparare:

Pentru blat, amestecăm nuca măcinată cu făina și cu praful de copt. Separat, mixăm spumă tare albușurile, adăugând treptat și zahărul.

În spuma de albușuri încorporăm cu mare grijă amestecul de ingrediente uscate. Amestecăm ușor și cu mișcări de jos în sus, folosind o spatulă.

Tapetăm o tavă de 30*35 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea.

Uniformizăm și coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 25-30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

După ce blatul se răcorește, îndepărtăm hârtia de copt și îl lăsăm să se răcească complet.

Pentru cremă, mixăm bine gălbenușurile împreună cu zahărul, praful de budincă și făina. Treptat încorporăm și laptele, amestecând până la omogenizare. Punem pe foc și fierbem până crema se îngroașă, amestecând continuu.

Lăsăm crema să se răcească până aproape la temperatura camerei, amestecând-o des. Adăugăm și untul și omogenizăm bine.

Întindem jumătate din cremă pe blat. Peste cremă așezăm un strat de biscuiți trecuți prin laptele amestecat cu esența de rom.

Topim ciocolata și o încorporăm în crema rămasă. Întindem crema peste stratul de biscuiți. Decorăm cu fulgi de cocos sau cu ciocolată albă rasă. Dăm prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate