La Cafea
sâmbătă, iunie 14, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

“Gogoși la cuptor” – Pateuri dulci cu gem, fragede, pufoase, moi și aromate – Se prepară ușor, în tavă, la cuptor

Gogoși la cuptor, pufoase și moi, cu umplutură de gem – Se prepară din 600g făină, 350 ml lapte, 160 g unt și…

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 600 g făină
  • 350 ml lapte cald
  • 3 linguri zahăr
  • 1 ou întreg
  • 2 gălbenușuri
  • 1 praf de sare
  • 30 g drojdie
  • 80 g unt topit

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • Aproximativ 300 g gem de prune

Alte ingrediente necesare:

  • 80 g unt topit
  • 1 ou bătut

Mod de preparare:

Dizolvăm zahărul și drojdia în laptele călduț. Lăsăm deoparte timp de 10-15 minute.

Cernem făina într-un bol. Adăugăm sarea, oul, gălbenușurile, amestecul de drojdie și frământăm. Înainte ca aluatul să devină omogen, încorporăm și untul topit (să nu fie fierbinte!). frământăm până obținem un aluat omogen și moale.

Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie, punem la loc cald și lăsăm aluatul la dospit timp de 30 de minute aproximativ.

După 30 de minute, transferăm aluatul pe suprafața de lucru. În întindem la o grosime de un deget și porționăm în pătrățele sau dreptunghiuri.

Punem din gem pe marginea fiecărei bucăți, aducem marginile la mijloc, peste gem și rulăm. Transferăm gogoșelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt. Le punem strâns, una lângă cealaltă.

Le ungem cu unt topit (80g) și le lăsăm la dospit pentru 20 de minute. Ulterior, le ungem cu ou bătut și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 25 de minute sau până se rumenesc frumos deasupra.

Înainte de servire le pudrăm cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

Noutăți

Prăjitură cu alune, cremă de ciocolată și strat fin de frișcă

Noutăți

Desert fără coacere cu biscuiți, caramel și frișcă

Noutăți

Desert cu banană, cremă de lapte și biscuiți – fără coacere

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate