Cotlet de porc cu cartofi, ceapă, smântână și cașcaval – Cotlet de porc la cuptor
Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi
- 8 felii cotlet de porc
- Sare, piper, boia
- 300 g bacon
- 2 cepe roșii mari
- Muștar
- 450 g smântână
- 200 g cașcaval ras
- Un pic de ulei
Mod de preparare:
Fierbem cartofii (cu tot cu coajă) în apă cu sare până se înmoaie pe jumătate. Lăsăm să se răcească, îi curățăm de coajă și tăiem rondele.
Curățăm ceapa și tocăm mărunt. Tocăm cubulețe și bacon-ul.
Frăgezim ușor carnea, având grijă ca feliile să nu fie prea subțiri. Prăjim până capătă o culoare frumoasă pe ambele părți, într-o tigaie cu un pic de ulei încins.
În tigaia în care am prăjit carnea călim ceapa timp de câteva minute. Adăugăm bacon-ul, amestecăm și prăjim totul împreună pentru încă 5 minute.
Ungem cu unt o tavă de mărime medie și punem în ea cartofii. Presărăm sare, piper și boia deasupra. Adăugăm și 3/ 4 din cantitatea de ceapă cu bacon după care întindem smântână deasupra.
Peste smântână punem carnea. Presărăm sare, piper, ungem generos cu muștar. Presărăm cașcavalul ras deasupra și amestecul rămas de ceapă și bacon.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 45 de minute. Nu acoperim tava cu folie de aluminiu.
Savurați cu poftă! Poftă bună!