Ideală pentru un prânz sau o cină rapidă – Caserolă cu piept de pui, ceapă și cartofi
Ingrediente necesare:
- 1 kg piept de pui file
- 6 linguri pline făină
- 2 linguri pline boia
- 1 lingură sare
- 1 linguriță măghiran
- 1 lingură condimente pentru pui
- 1 linguriță piper
Alte ingrediente necesare:
- 2 cepe
- Cașcaval
- 2 cutii mari smântână
- 4 linguri ulei
- 1 kg cartofi – opțional
- Unt pentru a unge tava
Mod de preparare:
Ungem cu unt un vas yena și punem în el cartofii curățați și tăiați rondele.
Amestecăm făina cu condimentele și dăm carnea prin acest amestec. Punem bucățile de carne peste stratul de cartofi din vas. Presărăm amestecul rămas de făină și condimente peste carne. Punem un strat de ceapă tocată rondele deasupra.
Într-un bol, amestecăm smântâna cu uleiul și întindem peste stratul de ceapă.
Acoperim vasul cu folie de aluminiu (opțional) și dăm la cuptor pentru aproximativ 1 oră, după care îndepărtăm folia.
Adăugăm cașcaval ras deasupra și dăm înapoi la cuptor pentru aproximativ 15 minute sau până cașcavalul capătă o culoare frumoasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!