Rețetă fără ouă, fără unt și fără lapte – Prăjitură cu griș și bulion – Prăjitură delicioasă, ușor de făcut
Ingrediente necesare pentru foi:
- 15 linguri ulei
- 15 lingurițe bulion
- 7 linguri zahăr
- 450 g făină
- Jumătate linguriță bicarbonat
- Sare
- 1 fiolă esență de rom
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 L apă
- 200 g griș
- 250 g margarină
- 10 linguri zahăr
- 100 g fulgi de cocos
- Coaja rasă de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Pentru foi, turnăm uleiul într-un bol. Adăugăm sarea, zahărul și amestecăm bine. Treptat încorporăm și bulionul, esența, făina, bicarbonatul. Frământăm până la omogenizare.
Împărțim aluatul în 3. Întindem prima parte într-o foaie subțire. O punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și o coacem timp de 15 minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Procedăm la fel și pregătim încă 2 foi.
Pentru cremă, punem apa la fiert. Adăugăm coaja de lămâie, zahărul și amestecăm bine. când apa începe să clocotească, adăugăm grișul în ploaie, amestecând continuu. După ce se îngroașă, luăm vasul de pe foc și, la final, adăugăm zeama de lămâie, margarina, fulgii de cocos și amestecăm până la omogenizare.
Asamblare: umplem foile cu cremă și decorăm cu zahăr pudră vanilat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!