Rețetă simplă, fără ouă și fără lapte – Cornulețe fragede

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 7 g drojdie uscată
  • 250 ml ulei
  • 125 ml borș
  • 1 lingură zahăr
  • Un praf de sare

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • Rahat/ dulceață/ nuci/ magiun

Alte ingrediente necesare:

  • 50 g zahăr pudră vanilat

Mod de preparare:

Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu drojdia uscată. Într-un alt bol amestecăm bine uleiul și sarea, zahărul și borșul.

În mijlocul făinii facem o adâncitură unde turnăm amestecul lichid. Frământăm până obținem un aluat omogen.

Notă: în funcție de tipul de făină, mai adăugăm un pic de borș dacă aluatul este prea vârtos. Dacă aluatul este prea moale, mai adăugăm un pic de făină.

Lăsăm aluatul deoparte timp de 30 de minute, acoperit și la loc cald. ulterior, împărțim aluatul în două părți egale.

Întindem aluatul în formă rotundă și subțire, și tăiem în triunghiuri. Pe fiecare triunghi punem câte o bucată de rahat sau o linguriță de dulceață și rulăm.

Transferăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până capătă o culoare frumoasă.

După coacere, le dăm prin zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!