Chifteluțe de fasole, delicioasă și aromate – Chifteluțe mănăstirești, de post
Ingrediente necesare:
- 2 căni fasole boabe
- 2-3 felii franzelă
- 1 cană orez
- 1 ceașcă ulei
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 5-6 căței usturoi
- 2 frunze dafin
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 50 g făină
- Sare, cimbru după gust
Mod de preparare:
Fierbem fasolea cum o facem de obicei. După ce schimbăm prima apă, adăugăm legumele tocate: ceapa, morcovul și păstârnacul. Adăugăm și frunzele de dafin și potrivim de sare.
Când fasolea este bine fiartă, scurgem de zeamă. Nu aruncăm zeama!
Punem la înmuiat pâinea, în zeama de la fasole. Stoarcem și transferăm într-un bol. Adăugăm usturoiul pisat, cimbru, mărarul tocat mărunt și pătrunjelul tocat mărunt. Adăugăm și fasolea și legumele, amestecăm bine după care trecem compoziția prin mașina de tocat (sau mixăm cu blenderul).
Modelăm chiftelele: biluțe cu diametru de 3 cm sau dacă le facem plate atunci de 5 cm, grosime de 1 cm. le dăm prin făină și le prăjim în ulei bine încins.
Din zeama rămasă pregătim garnitura de orez: 3 căni de zeamă la 1 cană de orez. Pregătim orezul și după ce a fiert, adăugăm mărar din belșug și amestecăm.
Savurați cu poftă! Poftă bună!