Salată absolut delicioasă de castraveți picanți și crocanți – Salată regală, pentru iarnă
Ingrediente necesare pentru 5 borcane de 0,5 L:
- 2 kg castraveți fragezi, fără sâmburi mari
- 300 g ceapă
- 3 linguri rase sare gemă
- Jumătate pahar ulei
- Jumătate pahar zahăr
- Jumătate pahar oțet 9%
Pentru a măsura ingredientele am folosit un pahar de 250 ml
Mod de preparare:
Lăsăm castraveții la înmuiat, timp de 2 ore, în apă rece. În acest interval de timp, schimbăm apa de 2 ori.
După 2 ore, tăiem capetele castraveților după care îi tăiem în rondele groase de aproximativ 3mm. Tăiem și ceapa în jumătăți subțiri de rondele și o adăugăm în vasul cu castraveți.
Adăugăm și zahărul, sarea, uleiul și oțetul și amestecăm foarte bine. lăsăm salata timp de câteva ore pe masa din bucătărie, până vedem că castraveții sunt acoperiți cu propria zeamă.
Repartizăm salata, compact, în borcane sterilizate. Punem cât să ajungă sub umerii borcanelor, după care completăm cu marinadă.
Acoperim borcanele cu capace, le transferăm într-o cratiță la baza căreia am pus un prosop, turnăm apă rece cât să ajungă aproape până sub umerii borcanelor și punem la fiert. După ce apa începe să fiarbă, sterilizăm borcanele cu salată timp de 5 minute.
Închidem borcanele ermetic, le întoarcem cu susul în jos, le verificăm să nu curgă după car ele acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească lent, până ajung la temperatura camerei.
Savurați cu poftă! Poftă bună!