La Cafea
luni, mai 12, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Rețetă fără sterilizare și fără oțet – Pepene roșu marinat, pentru iarnă, la borcan

Rețetă fără sterilizare și fără oțet – Pepene roșu delicios, la borcan

Ingrediente necesare:

  • 600-650 g pepene roșu pentru un borcan de 1 L
  • 1,2-1,3 kg pepene roșu pentru un borcan de 2 L
  • 1,8-2 kg pepene roșu pentru un borcan de 3L
  • Frunze de țelină

Ingrediente necesare pentru marinadă:

  • 1,5 L apă
  • 30 g sare
  • 90 g zahăr
  • 6 g (1 linguriță) acid citric

Mod de preparare:

Spălăm pepenele roșu cu un burete dur și cu bicarbonat de sodiu sau cu săpun de rufe după care îl clătim foarte bine sub jet de apă.

Îl tăiem în bucăți care vor intra ușor pe gura borcanului. În cazul în care coaja nu vă place, atunci tăiați-o dar nu o aruncați: puneți-o la baza borcanelor întrucât oferă un gust și o aromă deosebită.

Înainte de a pune bucățile de pepene în borcane, turnăm apa într-o cratiță și o aducem până la punctul de fierbere. Punem pepenele în borcane, cât mai compact, însă cu grijă ca să nu scurgem zeama. Adăugăm și frunze de țelină și agităm ușor borcanele.

Umplem borcanele cu apă clocotită, le acoperim cu capace și le lăsăm deoparte timp de 20 de minute. După cele 20 de minute, scurgem apa și măsurăm lichidul: noi am obținut 2,5 L, așadar vom pregăti 3 L de marinadă (ca să fie cu rezervă).După ce am măsurat lichidul, îl putem arunca.

Turnăm în cratiță volumul necesar de apă curată. Adăugăm zahărul, sarea și acidul citric, amestecăm și dăm marinada în clocot. O turnăm imediat în borcane în așa fel încât să acopere bine pepenele. Închidem borcanele ermetic, le întoarcem cu susul în jos, le învelim cu o pătură călduroasă și le lăsăm așa până se răcesc complet.

Borcanele cu pepene verde se pot păstra și la loc răcoros dar și la temperatura camerei. Important este să stea într-o încăpere mai întunecoasă. Pepenii sunt dulci-acrișori, ușor sărați și plăcut aromați.

Se pot servi la orice masă, ca aperitiv, desert sau alături de feluri principale.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

Noutăți

Cheesecake cu căpșuni (fără coacere) – Ușor și cremos, cu un blat crocant de biscuiți și o cremă fină de brânză

Noutăți

Fursecuri spirale – Desert jucăuș și delicios, cu aluat fraged în două culori – Crocante la exterior și ușor moi la interior

Noutăți

Tort Tiramisu cu piure de căpșuni – Un desert rafinat pentru momentele în care dorești un răsfăț deosebit

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate