Cremșnit cu cremă fiartă de vanilie – Prăjitura Krempita – Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă
Ingrediente necesare pentru aluat (1 foaie):
- 1 ou
- 3 gălbenușuri
- 1 lingură ulei
- 3 linguri apă fierbinte
- 3 linguri zahăr
- 2 linguri făină
- 5 g praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 6 albușuri
- 6 linguri zahăr
- 1 L apă rece
- 20 linguri zahăr
- 4 plicuri praf de budincă de vanilie
Mod de preparare:
Pentru prima foaie, mixăm gălbenușurile cu oul și cu zahărul, timp de 5 minute. Adăugăm uleiul, apa fierbinte, făina, praful de copt și amestecăm cu un tel până la omogenizare.
Tapetăm o tavă de 20*30 cm cu hârtie de copt și turnăm compoziția în ea. Uniformizăm și coacem foaia la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 10 minute.
Între timp, pregătim aluatul și pentru a doua foaie pe care o vom coace, la fel, timp de 10 minute la aceeași temperatură. După ce foile sunt gata, îndepărtăm hârtiile de copt și le lăsăm să se răcească.
Pentru cremă, mixăm albușurile, adăugând treptat și zahărul, timp de 10 minute. Trebuie să obținem o spumă tare și lucioasă.
Turnăm apa rece într-o cratiță, adăugăm praful de budincă, 20 de linguri de zahăr și punem cratița pe foc. Amestecăm bine și fierbem până obținem o cremă densă.
Treptat, adăugăm crema peste spuma de albușuri și mixăm timp de 5 minute, până compoziția devine omogenă.
Punem prima foaie în formă. Întindem crema și acoperim cu cea de-a două foaie. Dăm prăjitura la frigider pentru 12 ore. Ulterior, pudrăm cu zahăr pudră și porționăm.
Savurați cu poftă! Poftă bună!