Rețetă rapidă și gustoasă – Cel mai gustos aperitiv făcut în casă – Rulouri din bacon cu umplutură savuroasă
Ingrediente necesare:
- 12 felii bacon
- 3-4 ouă fierte
- 1 gălbenuș de ou
- 100 g castraveți murați
- 2 linguri smântână fermentată (sau maioneză)
- Jumătate linguriță sare
- 3 căței usturoi
- 15 g mărar
- Staniol
Mod de preparare:
Pregătim forma din staniol pentru rulouri: tăiem 40 cm de staniol, pliem în jumătate pe lungime, încă o dată în jumătate. În acest fel vom obține o fâșie de 10 cm lățime. Rulăm dar nu presăm tare: trebuie să obținem forme cilindrice cu diametrul de 1,5 cm. formăm 12 astfel de forme.
În jurul fiecărui cilindru înfășurăm câte o felie de bacon. Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu marginile în jos. Le ungem cu gălbenuș de ou. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 8-10 minute.
Trecem ouăle fierte prin răzătoarea mică. Le amestecăm cu sare, cu castraveții dați prin răzătoarea mare, cu mărarul tocat mărunt, cu usturoiul pisat și cu smântâna.
Notă: dacă castraveții sunt foarte zemoși, îi răzuim separat și stoarcem lichidul.
Transferăm umplutura astfel obținută într-un poș sau într-o pungă de plastic. Scoatem rulourile de bacon de pe forme și le umplem.
Savurați cu poftă! Poftă bună!