Aperitiv gustos și savuros – Cel mai gustos aperitiv pentru iarnă
Ingrediente necesare:
- 1,5 kg castraveți
- 4-5 ardei grași, roșii
- Câte 2 căței de usturoi pentru fiecare borcan
- Câte 3-4 boabe de piper negru pentru fiecare borcan
- Câte 2 linguri de oțet 9% pentru fiecare borcan de 0,7L sau câte o lingură și jumătate pentru fiecare borcan de 0,5L
Ingrediente necesare pentru marinadă:
- 1,5 L apă clocotită
- 1 lingură și jumătate sare
- 3 linguri zahăr
Mod de preparare:
Pregătim ingredientele: tăiem castraveții în felii lungi și subțiri, folosind un cuțit de curățat legume. Tăiem ardeiul gras pai scurt.
La marginea unei felii de castravete punem o bucată de ardei gras și rulăm. Procedăm la fel până se termină ingredientele.
Spălăm și sterilizăm borcanele după care le umplem cu usturoi, boabe de piper negru și rulouri, pe care le așezăm compact.
Adăugăm sarea și zahărul în cratița cu apă clocotită și amestecăm bine. Punem oțet în fiecare borcan, umplem cu marinadă și acoperim cu capace. Lăsăm deoparte timp de 15 minute.
Punem un prosop la baza unei cratițe încăpătoare. Peste prosop punem borcanele, turnăm apă caldă cât să ajungă până sub umerii lor și, după ce apa din cratiță începe să fiarbă, sterilizăm borcanele timp de 10 minute. Ulterior, închidem ermetic borcanele, le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească lent și complet.
Savurați cu poftă! Poftă bună!