Cartofi, carne tocată și ceapă la cuptor – Prânzul perfect pentru întreaga familie
Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi
- Sare, piper, busuioc, condimente după gust
- Ulei
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 500 g carne tocată
- 300 ml iaurt natural/ smântână
- 150 g brânză rasă
Mod de preparare:
Tăiem grosier cartofii curățați de coajă și-i punem într-un bol. Adăugăm și sare, piper, condimente, un pic de ulei și amestecăm bine.
Curățăm ceapa și tocăm mărunt jumătate. Cealaltă parte o tocăm semiluni. Punem ceapa tocată semilună în tavă și punem și cartofii peste ea.
Într-un alt bol amestecăm carnea cu morcovul dat pe răzătoarea fină, cu ceapa tocată mărunt, condimente și iaurtul.
Transferăm compoziția de carne peste cartofii din tavă. Opțional, putem pune câteva roșii cherry deasupra.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, pentru 40 de minute. Scoatem tava, presărăm brânza deasupra și mai coacem timp de 10-15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!