Se prepară rapid și este absolut minunată – Prăjitură super cremoasă, cu mere și frișcă

Ingrediente necesare:

  • 1 kg mere
  • 6 albușuri
  • 200 g zahăr
  • 150 g făină cernută
  • 1 linguriță praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 6 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 150 g făină
  • 600 ml lapte
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr pudră

Alte ingrediente necesare:

  • 300 ml frișcă

Mod de preparare:

Curățăm merele, le tăiem în felii și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Opțional, putem presăra și niște stafide peste stratul de miere. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15 minute.

Mixăm albușurile împreună cu zahărul până obținem o spumă tare și lucioasă. Încorporăm făina și praful de copt și turnăm compoziția peste merele din tavă. Dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 20 de minute după care scoatem și lăsăm să se răcească.

Pentru cremă, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul tos și cel vanilat. Punem pe foc. Treptat încorporăm și făina și laptele și amestecăm până la omogenizare. Luăm de pe foc și adăugăm untul și un pic de esență de vanilie. Întindem crema călduță peste blat.

După ce crema s-a răcit, o acoperim cu un strat de frișcă bătută.

Savurați cu poftă! Poftă bună!