Prăjitură pufoasă și moale, cu nucă de cocos și glazură de ciocolată – Se prepară din 5 linguri făină, 4 ouă, 1 litru de lapte și…

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apă
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 1 lingură esență de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

Alte ingrediente necesare:

  • 1 L lapte
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 200 g fulgi de cocos
  • 150 g unt moale, la temperatura camerei

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 200 g ciocolată
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare:

Începem prin a seta cuptorul la 200 de grade după care ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de 30-20 cm.

Pentru aluat, mixăm albușurile spumă tare, încorporând treptat și zahărul tos și cel vanilat.
După ce zahărul se dizolvă complet, încorporăm și câte un gălbenuș, uleiul, apa, esența, făina cernută, pudra de cacao cernută și praful de copt. Omogenizăm și transferăm aluatul în tava pregătită. Coacem timp de 25 de minute, aproximativ.

Amestecăm făina cu zahărul și cu praful de budincă. Treptat încorporăm și 200 ml de lapte. Punem laptele rămas pe foc mediu și când fierbe adăugăm amestecul de budincă. După ce se îngroașă, luăm de pe foc, lăsăm budinca să se răcorească puțin după care, folosind un mixer, încorporăm în ea untul. La final adăugăm și fulgii de cocos.

Dacă crema este prea subțire, o punem la frigider pentru 30-60 de minute. Întindem crema peste blatul rece.

Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată și uleiul pe baie de aburi, amestecând până la omogenizare. Turnăm glazura peste stratul de cremă. Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore după care o putem servi.

Savurați cu poftă! Poftă bună!