Prăjitură la tavă, cremoasă și delicioasă – Se prepară din 200g făină, 125g unt, 3 ouă, 600g smântână și…

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 3 gălbenușuri
  • 50 g zahăr pudră
  • 125 g unt
  • 1 lingură praf de copt
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 1 praf de sare

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 600 g smântână
  • 40 g praf de budincă de vanilie
  • 3 albușuri
  • 125 g zahăr pudră
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Amestecăm untul moale cu un praf de sare, zahărul pudră și cel vanilat. Adăugăm și gălbenușurile, făina cernută, praful de copt și frământăm până obținem un aluat omogen, moale și nelipicios.

Împărțim aluatul în 2/ 4, 1/ 4 și 1/ 4. Împachetăm una dintre bucățile mai mici în folie alimentară și dăm la congelator. Întindem bucata mai mare la mărimea tăvii și o transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt.

Din bucata mai mică modelăm marginea prăjiturii.

Înțepăm toată suprafața aluatului cu o furculiță.

Pentru umplutură, mixăm albușurile spumă împreună cu un praf de sare. Treptat încorporăm și zahărul, praful de budincă. La final încorporăm și smântâna.

Întindem crema peste aluatul din tavă. Scoatem aluatul rămas din congelator și îl dăm pe răzătoare, direct peste cremă.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40 de minute. În ultimele 10 minute, reducem temperatura la 170 de grade.

Savurați cu poftă! Poftă bună!