Prăjitură de casă, fără coacere – Prăjitură cremoasă și dulce
Ingrediente necesare:
- 500 ml lapte
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g unt
- 2 linguri zahăr pudră
- 300 ml frișcă lichidă
- 1 plic întăritor frișcă
- 2 linguri zahăr pudră
- Jumătate lingură gelatină
- 100 ml apă
- 45 bucăți biscuiți – aproximativ
- 1 cutie lapte condensat
- 50 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pregătim budinca. Amestecăm praful de budincă cu 100 ml de lapte. Amestecăm continuu până se îngroașă. Punem laptele rămas pe foc, adăugăm zahărul vanilat și când fierbe adăugăm compoziția de budincă. Luăm de pe foc și lăsăm să se răcească.
Într-un bol, mixăm untul moale împreună cu zahărul. Treptat încorporăm și budinca răcită, mixând până la omogenizare.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și formăm baza prăjiturii din 5×3 biscuiți. Întindem un strat gros de lapte condensat deasupra și punem încă un strat de biscuiți. Întindem și crema și mai punem încă un strat de biscuiți.
Pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Mixăm frișca spumă împreună cu zahărul pudră și cu întăritorul. Adăugăm și gelatina pregătită și omogenizăm bine.
Întindem frișca peste stratul de biscuiți și decorăm cu ciocolată rasă. Dăm prăjitura la frigider pentru minim 3 sau 4 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!