La Cafea
duminică, octombrie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură fragedă și aromată, cu biscuiți și cremă de vanilie – Rețetă fără coacere

Prăjitură de casă, fără coacere – Prăjitură cremoasă și dulce

Ingrediente necesare:

  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g unt
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 1 plic întăritor frișcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • Jumătate lingură gelatină
  • 100 ml apă
  • 45 bucăți biscuiți – aproximativ
  • 1 cutie lapte condensat
  • 50 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pregătim budinca. Amestecăm praful de budincă cu 100 ml de lapte. Amestecăm continuu până se îngroașă. Punem laptele rămas pe foc, adăugăm zahărul vanilat și când fierbe adăugăm compoziția de budincă. Luăm de pe foc și lăsăm să se răcească.

Într-un bol, mixăm untul moale împreună cu zahărul. Treptat încorporăm și budinca răcită, mixând până la omogenizare.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și formăm baza prăjiturii din 5×3 biscuiți. Întindem un strat gros de lapte condensat deasupra și punem încă un strat de biscuiți. Întindem și crema și mai punem încă un strat de biscuiți.

Pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Mixăm frișca spumă împreună cu zahărul pudră și cu întăritorul. Adăugăm și gelatina pregătită și omogenizăm bine.

Întindem frișca peste stratul de biscuiți și decorăm cu ciocolată rasă. Dăm prăjitura la frigider pentru minim 3 sau 4 ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate