Se prepară rapid, în doar 25 minute – Negresă suculentă și delicioasă, cu nucă de cocos –
Ingrediente necesare:
- 225 g unt
- 200 ml cafea sau lapte
- 5 ouă
- 380 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 85 g pudră de cacao
- 10 g praf de copt
- 325 g făină
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 75 g unt
- 150-200 ml cafea tare sau lapte
- 25 g pudră de cacao
- 180 g făină
- Fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare:
Mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Treptat încorporăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao, laptele (sau cafeaua) și untul topit. Omogenizăm după care transferăm compoziția într-o tavă de 30*40 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru 20 de minute.
Pentru glazură, amestecăm pudra de cacao cu zahărul, făina, cafeaua și untul topit, pe baie de aburi. După omogenizare, turnăm peste prăjitură.
Așteptăm câteva minute după care decorăm cu fulgii de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!