Negresă delicioasă și pufoasă, cu glazură de ciocolată – Se prepară din 2 ouă, 250g făină, 60g unt, 280 ml lapte și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 280 ml lapte
- 2 ouă
- 250 g făină
- 300 g zahăr
- 60 g ulei
- 1 fiolă esență de rom
- 55 g pudră de cacao
- 60 g unt
- 1 praf de sare
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 4 linguri pudră de cacao
- 5-6 linguri apă
- 4 linguri zahăr
- 50 g unt
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Cernem făina și pudra de cacao într-un bol adânc. Adăugăm zahărul, ouăle, laptele și omogenizăm. Adăugăm untul, uleiul și mixăm până la omogenizare. La final adăugăm și sarea și esența și amestecăm din nou.
Transferăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 45 de minute sau până prăjitura trece testul cu scobitoarea.
Lăsăm să se răcească. Opțional, se poate însiropa cu 250 ml lapte rece.
Pentru glazură, încălzim zahărul împreună cu pudra de cacao. Adăugăm apa și untul și fierbem timp de 2 minute, amestecând continuu. Luăm glazura de pe foc, încorporăm uleiul și turnăm imediat peste prăjitură.
Savurați cu poftă! Poftă bună!