Rețetă pas cu pas, în imagini – Gem de căpșuni absolut delicios, cu fructe întregi
Ingrediente necesare:
- 1 kg căpșuni proaspete
- 1 kg zahăr tos
- Zeamă de lămâie după gust
Mod de preparare:
Spălăm și curățăm căpșunile. Turnăm jumătate din cantitatea de zahăr într-un castron mare. Punem căpșunile și le acoperim cu zahărul rămas.
Lăsăm deoparte timp de 1 oră după care amestecăm ușor cu o lingură de lemn.
Punem pe aragaz, încălzim și amestecăm până zahărul se dizolvă complet. În aproximativ 5 minute, se va forma un sirop, moment în care luăm de pe foc.
Nu îndepărtăm spuma care se formează în timpul gătitului. Pregătim borcanele sterilizate și punem din nou pe foc. După ce începe să fiarbă, mai lăsăm 5 minute la foc mic. Înainte de a transfera în borcane, adăugăm și zeamă de lămâie.
Umplem borcanele pregătite, le închidem ermetic și le întoarcem cu susul în jos. Lăsăm să se răcească după care depozităm în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!