Desert simplu și rapid, cu biscuiți și cremă de brânză – Se prepară din 500g brânză de vaci, 300g biscuiți, 125g unt și…
Ingrediente necesare:
- 500 g brânză de vaci
- 125 g unt
- 110 g zahăr pudră
- 300 g biscuiți cu cacao
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 g ciocolată
- 25 g unt
- 2 linguri fulgi de cocos
Mod de preparare:
Mixăm untul moale împreună cu zahărul pudră după care adăugăm și brânza și mixăm până la omogenizare.
Așezăm un strat de biscuiți (5*2) pe o tavă. Întindem un strat de cremă peste care punem încă un strat de biscuiți. Procedăm la fel până se termină ingredientele.
Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată pe baie de aburi, împreună cu untul. Amestecăm până la omogenizare și turnăm glazura peste ultimul strat de biscuiți.
Decorăm cu fulgi de cocos și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Bonus: Încă o rețetă delicioasă cu biscuiți
Ingrediente necesare pentru o tavă de 35*25 cm:
- 250-300 g biscuiți (aproximativ 50 bucăți)
- 1200 ml lapte
- 1 cană zahăr
- 50 g unt
- 1 lingură esență de vanilie
- 2 ouă
- 2 gălbenușuri
- 200 g făină
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Fierbem 1 L de lapte împreună cu zahăr, unt și vanilie. Punem laptele rămas (200 ml) într-un castron. Adăugăm făina, gălbenușurile și ouăle și omogenizăm bine. Când laptele de pe foc începe să fiarbă, adăugăm amestecul de ouă în el.
Amestecăm energetic și continuu, până crema se îngroașă. Luăm crema de pe foc și o lăsăm să se răcească ușor, amestecând-o ocazional. Tapetăm tava cu folie de aluminiu și punem un strat de biscuiți în ea. Turnăm crema, o acoperim cu încă un strat de biscuiți și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Înainte de servire, decorăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!