Rețetă rapidă, fără coacere – Desert răcoritor și cremos, cu pișcoturi și nucă de cocos
Ingrediente necesare:
- 300 g pișcoturi
- 100 g unt
- 300 g făină
- 1 L lapte
- 200 g zahăr
- 110 g fulgi de cocos
- 4 ml esență de vanilie
- 200 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Trecem câteva pișcoturi prin lapte și le așezăm pe o tavă de 20*20 cm.
Punem untul într-o cratiță și-l topim la foc mic. Adăugăm laptele, făina, zahărul, esența de vanilie și amestecăm până la omogenizare.
Lăsăm crema să se răcească după care o mixăm, încorporând în ea fulgii de cocos.
Întindem jumătate de cremă peste pișcoturile din tavă, acoperim cu un alt strat de pișcoturi peste care întindem crema rămasă.
Topim ciocolata și o turnăm pe prăjitură. Întindem uniform și dăm la frigider pentru minim 2 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!