Desert pufos cu cremă delicată de lapte – Se prepară din 4 ouă, 270g făină, 820 ml lapte, 3 linguri gem, 100 ml ulei și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 200 g făină
- Un praf de sare
- 1 albuș
- 100 g zahăr
- 120 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri gem de căpșuni
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 700 ml lapte
- 200 g zahăr
- 1 gălbenuș
- 70 g făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 ml smântână grasă
- 1 pachet biscuiți cu cacao pentru decor
Mod de preparare:
Mixăm ouăle și albușul împreună cu zahărul până obținem o spumă groasă. Încorporăm laptele și uleiul. Cernem făina și, o amestecăm cu praful de copt și încorporăm în aluat împreună cu zahărul vanilat.
Transferăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute. După ce blatul se răcește un pic, o ungem cu un strat de gem.
Pentru cremă, amestecăm făina cu zahărul. Treptat încorporăm și laptele, zahărul vanilat și gălbenușul și omogenizăm. Fierbem la foc mic până crema se îngroașă, amestecând continuu.
Luăm de pe foc, lăsăm crema să se răcească după care încorporăm smântâna mixând până la omogenizare. Întindem crema astfel obținută peste blat. Decorăm cu bucățele de biscuiți și dăm prăjitura la frigider pentru minim 5 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!