Clătite după o rețetă veche – Clătite subțiri și dantelate, pur și simplu se topesc în gură

Ingrediente necesare:

  • 450 g făină
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 1L și 250 ml lapte cald
  • 4 ouă
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingură zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare:

Separăm albușurile de gălbenușuri și dăm albușurile la frigider. Amestecăm un sfert din cantitatea de lapte cu drojdia, zahărul, untul topit și gălbenușurile. Mixăm cu un tel până la omogenizare după care încorporăm și laptele rămas.

Treptat încorporăm și făina, amestecând continuu. Încorporăm acum și sarea. Adăugăm uleiul și omogenizăm. Mixăm albușurile spumă și încorporăm în aluat.

Coacem clătitele într-o tigaie cu un pic de ulei, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Servim cu dulceață, smântână, lapte condensat, ciocolată sau umplutura preferată.

Savurați cu poftă! Poftă bună!