Garnitură aromată, perfectă – Cartofi cu usturoi și pesmet, la cuptor
Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi mai mici
- 4 linguri ulei
- 4-5 căței usturoi
- 4 linguri pesmet
- Sare, piper
- Busuioc/ oregano/cimbru – opțional
- Mărar, pătrunjel verde
Mod de preparare:
Curățăm cartofii de coajă și îi fierbem. Îi lăsăm să se răcească un pic după care îi amestecăm cu uleiul, sarea, piperul, usturoiul pisat și îi transferăm într-o pungă de copt. Adăugăm și pesmetul în pungă, închidem bine și agităm de mai multe ori.
Turnăm totul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem timp de 30-35 minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
După coacere, decorăm cu verdeață tocată mărunt. Servim alături de orice fel de carne sau alături de o salată proaspătă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!