Turte la tigaie, cu umplutură savuroasă – Turte cu brânză și usturoi
Ingrediente necesare:
- 300 g făină
- 50 ml ulei
- 100 ml apă
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță sare
- 200 g brânză
- Usturoi zdrobit sau granule
- Verdeață, ierburi aromatice
Mod de preparare:
Într-un bol mai mare amestecăm făina cernută cu praful de copt, sarea și apa. Frământăm un aluat neted pe care îl acoperim și-l lăsăm deoparte timp de 30 de minute, la temperatura camerei.
Între timp dăm brânza pe răzătoare. După gust, se poate amesteca cu mărar, pătrunjel etc. Împărțim aluatul în bucăți egale și le întindem.
Într-o ceașcă, amestecăm uleiul cu usturoiul și cu ierburile aromatice.
Peste fiecare bucată de aluat punem din brânză, împachetăm bine umplutura și formăm turtele. Le prăjim într-o tigaie încinsă până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!