Rețetă simplă cu aspect festiv și gust extraordinar – Prăjitură deosebită cu mandarine

Ingrediente necesare:

  • 2-3 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 50 g unt
  • 125 ml lapte
  • Un sfert linguriță sare
  • Jumătate plic zahăr vanilat
  • 180 g făină
  • O linguriță și jumătate praf de copt
  • 2-3 mandarine

Mod de preparare:

Mixăm gălbenușurile cu zahărul până zahărul se dizolvă complet. Încorporăm și laptele și 25 g unt topit, sare, zahăr vanilat și făina cernută și amestecată cu praful de copt.

După omogenizare, transferăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Uniformizăm și punem feliile de mandarine deasupra, într-un cerc, împingându-le ușor în aluat.

Turnăm untul topit rămas deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.

După coacere, lăsăm să se răcorească și o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!