Un desert demn de ocazii speciale – Prăjitură cu brânză dulce și spumă de ciocolată
Ingrediente necesare pentru o tavă de 24*24 cm:
- 150 g biscuiți cu cacao
- Pudră de cacao pentru decor
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 100 g unt moale
- 1 kg brânză de vaci
- Esență de vanilie
- 3/ 4 cană zahăr
- 5 ouă
- Jumătate cană lapte
- 40 g praf de budincă de vanilie
Ingrediente necesare pentru spuma de ciocolată:
- 100 g ciocolată cu lapte
- 100 g ciocolată neagră
- 300 g smântână 30%
- 2 linguri zahăr pudră
- 1 lingură pudră de cacao
Mod de preparare:
Tapetăm tava cu hârtie de copt și punem un rând de biscuiți în ea, formând un blat fără goluri.
Pentru cremă, toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Mixăm untul moale împreună cu zahărul până obținem o consistență spumoasă și ușoară. Încorporăm ouăle, brânza de vaci, laptele, praful de budincă și mixăm până la omogenizare. Transferăm compoziția peste biscuiții din tavă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 1 oră aproximativ. Dacă stratul cu brânză începe să se crape sau să se coloreze prea mult, scădem temperatura.
După 1 oră, oprim focul și lăsăm prăjitura în cuptor, cu ușa închisă, pentru 15 minute după care deschide ușa cuptorului și mai lăsăm prăjitura la cuptor pentru încă 15 minute.
Ulterior, scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească complet. Dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.
Pentru spuma de ciocolată, topim bucățelele de ciocolată pe baie de aburi. Lăsăm să se răcească. Separat, mixăm smântâna împreună cu zahărul pudră și cu pudra de cacao după care încorporăm și ciocolata răcită.
Întindem spuma de ciocolată peste prăjitură și dăm înapoi la frigider pentru câteva ore. Decorăm cu pudră de cacao.
Savurați cu poftă! Poftă bună!